ΦΑΓΗΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
• 2 συσκευασίες αποφλοιωμένη ντομάτα Bio Frama
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη
• λίγες σταγόνες ξύδι από κρασί
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• 1/2 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό φρέσκο
• 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
• 2-3 πρέζες ζάχαρη (προαιρετικά)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
• 500 γραμ. σπαγγέτι (άσπρο ή ολικής) Granoro bio
• ελαιόλαδο για το τελείωμα
• τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε την κόκκινη σάλτσα ντομάτας (ναπολιτάνα) και παράλληλα βάζουμε το νερό για τα μακαρόνια.
Αρχικά, λιώνουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες με τα χέρια σε ένα μπολ και κρατάμε όλο τον χυμό τους.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρα φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να γίνει διάφανο ανακατεύοντας το τακτικά για περίπου 3-4′. Δεν θέλουμε να πάρει χρώμα το κρεμμύδι για να μην βαρύνει τη σάλτσα.
Σπάμε τα σκόρδα, τα προσθέτουμε στο λάδι και σοτάρουμε για 1-2′. Προσθέτουμε τις ντομάτες και με ξύλινη κουτάλα τις πατάμε να λιώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι κι αν θέλουμε ένα κομμάτι από το κοτσάνι του βασιλικού.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 40′. Ανακατεύουμε τακτικά με την ξύλινη κουτάλα. Η σάλτσα μετά από 40 ´ θα έχει πυκνώσει και οι ντομάτες θα έχουν πολτοποιηθεί. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα φύλλα του βασιλικού. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και μόλις είναι έτοιμα τα παίρνουμε με μία πιρούνα και τα βάζουμε λίγα λίγα στη σάλτσα ναπολιτάνα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού η σάλτσα
Τα σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα με έξτρα σάλτσα και τριμμένο τυρί.