Κοκκινιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου με πατάτες φούρνου
Ένα υγιεινό πιάτο για μικρούς και μεγάλους, με αγνά υλικά που φέρνουν γεύσεις από άλλες επχές!
Από τον Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
- 680 γραμμάρια Σπιτική βιολογική τομάτα Bio Farma
- 500 γραμμαρια κιμά κοτόπουλου (μπούτι)
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. σκόρδο τριμμένο
- 100 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
- 100 γραμμάρια γραβιέρα γλυκιά
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιεν
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
- 500 γραμμάρια baby πατάτες
- 6 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- χυμό από 2 λεμόνια
- 200 ml ζωμό λαχανικών
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια:
Σε ένα ευρύχωρο σκεύος βάζουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά, τα αυγά, το τυρί και την μισή φρυγανιά και αακατευουμε. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη φρυγανιά και πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο για σφίξει το μείγμα μας.
Βάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες και τις ανακετεύουμε μαζί με τα μπαχαρικά μας και τη μουστάρδα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε τη σάλτσα, το ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση, πλάθουμε τα κεφτεδακια και τα βάζουμε στη σάλτσα μας για να ψηθούν.
Σερβίρουμε τα κοκκινιστάκεφτεδάκια μαζί με τις πατάτες.