Χορτοφαγικές ατομικές πίτσες σε δέκα λεπτά!

Χορτοφαγικές ατομικές πίτσες σε δέκα λεπτά!

Χορτοφαγικές ατομικές πίτσες σε δέκα λεπτά!

Η καλύτερη ιταλική πιτσαρία μόλις μετακόμισε στην κουζίνα μας!
Με τη νόστιμη σάλτσα ντομάτας BioFarma αρωματισμένη με βασιλικό, μια τορτίγιας και με ό,τι λαχανικά θέλουμε, ή με τα ψιλοκομμένα βιολογικά τοματάκια BioFarma και τα μανιτάρια BioFarma έχουμε λαχταριστές πίτσες που μοσχοβολάνε ρίγανη σε 10 λεπτά μόνο!
Γρήγορο σνακ, φανταστική ιδέα για παιδικά πάρτι όπως και μια έξυπνη λύση να χρησιμοποιήσουμε τα τελευταία λίγα λαχανικά από το ψυγείο για νόστιμες και υγιεινές ατομικές πίτσες για κάθε γούστο!

 Από την food blogger Two Minutes Angie

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) σε δυο εναλλακτικές: Με λαχανικά ή με μανιτάρια.

1 βάζο βιολογική σάλτσα με βασιλικό BIOFARMA ή 1 πακέτο βιολογικές ψιλοκομμένες ντομάτες BIOFARMA
3 κ. γλυκού βιολογική ρίγανη BBIOFARMA
500-600 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
Πιπεριές κόκκινες και πράσινες, τοματίνια, κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες, ελιές σε ροδέλες σε όποιο συνδυασμό θέλουμε
Λίγες νιφάδες καυτερό μπούκοβο ή μια πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη για κάθε πίτσα (προαιρετικά)
1 αυγό (προαιρετικά) για κάθε πίτσα με λαχανικά
Ρόκα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
1 βάζο βιολογικά μανιτάρια BIOFARMA στραγγισμένα καλά, για την εκδοχή της  πίτσας με μανιτάρια και ψιλοκομμένο τοματάκι
1 πακέτο μικρές νωπές τορτίγιες
1 μεγάλο αντικολλητικό ταψί ή 4 ατομικά στρογγυλά ταψάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ένα μεγάλο ταψί ή τέσσερα στρογγυλά μικρά ταψάκια στο φούρνο και τον ανάβουμε στο φούλ.
Αν χρησιμοποιήσουμε ψιλοκομμένα τοματάκια, στραγγίζουμε τα τοματάκια και κρατάμε 8 κ. σούπας χυμό.
Βάζουμε την κάθε τορτίγια σε ένα μεγάλο πιάτο.
Αλείφουμε κάθε τορτίγια με ελαιόλαδο και 2  κ.σ. βιολογική ντομάτα σάλτσα με βασιλικό BIOFARMA,
ή 2 κ.σ ψιλοκομμένο τοματάκι.
Προσθέτουμε το μισό τυρί χωρίς να φτάνουμε εντελώς στις άκρες (το τυρί θα λιώσει και θα καλύψει όλη την πίτσα).
Στολίζουμε την πίτσα μας με όποια λαχανικά θέλουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί.
Αν χρησιμοποιήσουμε αυγό, τότε το σπάμε στο κέντρο μιάς χονδρής ροδέλας από πράσινη πιπεριά
ώστε να κρατήσει το σχήμα του και να μην απλώσει πολύ.
Με προσοχή (φορώντας τα ειδικά γάντια για τα ζεστά σκεύη) βγάζουμε το καυτό ταψί από το φούρνο
και γλιστράμε την κάθε τορτίγια από το πιάτο στο ταψί.
Γρήγορα το ξαναβάζουμε στο φούρνο. Αυτό το κόλπο θα μας εξασφαλίσει τραγανή βάση και τραγανή πίτσα!
Ψήνουμε για 10 λεπτά στον δυνατό φούρνο μέχρι η πίτσα να είναι έτοιμη και το τυρί όμορφα λιωμένο.
Διακοσμούμε την πίτσα μας με τη ρόκα και σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε να την σερβίρουμε πάνω σε ξύλινο σκεύος και να την κόψουμε στο τραπέζι.

Συμβουλές επιτυχίας :

*Προσοχή, το αντικολλητικό ταψί πάνω στο οποίο θα ακουμπήσει η πίτσα πρέπει να κάψει πολύ καλά στο φούρνο όσο αυτός προθερμαίνεται. ΜΗΝ καλύψετε το ταψί με λαδόκολλα που δεν ζεσταίνεται καθόλου, γιατί η βάση της πίτσας δεν θα ξεροψηθεί. Ακουμπήστε λοιπόν τις πίτσες κατευθείαν πάνω στο ταψί και θα έχετε μια απίθανη, τραγανή πίτσα!

**Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε λαχανικά που αφήνουν νερό στο ψήσιμο, όπως το κρεμμύδι, εκτός αν τα σοτάρετε. Τα βιολογικά μανιτάρια BIOFARMA αφού τα στραγγίσουμε καλά, τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας ή τα πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας για να βγάλουν όσο νερό έχουν και να μην πανιάσουν τη πίτσα μας.

*** Αν χρησιμοποιήσετε τα ψιλοκομμένα τοματάκια BIOFARMA θα πρέπει πρώτα να τα σουρώσετε από το χυμό τους (που μπορείτε να τον κρατήσετε για τα λαδερά φαγητά ή μια σάλτσα μακαρονάδας).

****Μετά το άνοιγμα, καλύψτε τα τοματάκια με λίγο ελαιόλαδο. Έτσι, διατηρούνται στο ψυγείο για τρείς ημέρες.

***** Αν σερβίρετε την πίτσα σας με φρέσκια ρόκα φροντίστε να την έχετε ξεπλύνει και στεγνώσει καλά. Σερβίρετε την πίτσα όσο πιο γρήγορα γίνεται, αφού τη ξεφουρνίσετε!