ΦΛΟΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ BIOFARMA ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ

ΦΛΟΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ BIOFARMA ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ

Φλορεντίνες με κορν φλέικς

Ποιος είπε ότι τα κορν φλέικς είναι μόνο για το πρωινό; Αυτές οι εντυπωσιακές φλορεντίνες με βάση τα βιολογικά κορν φλέικς, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα εξωτικά φρούτα, γίνονται στο πι και φι και είναι πεντανόστιμες!  

 Από την food blogger Two Minutes Angie

ΥΛΙΚΑ (για 12 μίνι φλορεντίνες ή 6 μεγαλύτερες) 

1 φλυτζάνι corn flakes BIOFARMA
1  φλυτζάνι ανάμικτα αποξηραμένα εξωτικά φρούτα (παπάγια, ακτινίδιο, μάνγκο) ψιλοκομμένα
½ φλυτζάνι ανάμικτα βιολογικά κάσιους BIOFARMA ψιλοκομμένα
2 κ. σούπας κορινθιακή σταφίδα BIOFARMA
2 κ. σούπας αποξηραμένες νιφάδες καρύδας και κερασάκια γλασέ (προαιρετικά)
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
45 γραμ. ανάλατο βούτυρο
¼ φλυτζανιού ζάχαρη BIOFARMA
1 κ.σ. μέλι BIOFARMA
1 κ.σ. αλεύρι
75 γραμ. σοκολάτα μπίτερ (70% κακάο) λιωμένη
Λευκή σοκολάτα λιωμένη (προαιρετικά, για τη διακόσμηση)

Ένα ταψί για μίνι ή κανονικά μάφινς και αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα corn flakes με την καρύδα, τα κάσιους,
τα αποξηραμένα φρούτα, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο με το μέλι,
το αλεύρι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνουμε το μίγμα με τα corn flakes σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά με ένα μεταλλικό κουτάλι.
Βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά το ταψί για τα μάφινς.
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μίγμα σε κάθε θήκη.
Ψήνουμε για 18-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν όμορφα οι φλορεντίνες.
Τις αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν.
Αφαιρούμε τις φλορεντίνες προσεκτικά από τις θήκες τους,
άζοντας τη μύτη από ένα μαχαιράκι στην άκρη και ανασηκώνοντας κάθε μία.
Τις βάζουμε σε πιάτο και στο ψυγείο για 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσουν καλά.
Βουτάμε τη βάση τους στη λιωμένη σοκολάτα και αν θέλουμε διακοσμούμε με τη λευκή σοκολάτα.

Συμβουλές επιτυχίας :

* Αποφύγετε τις χάρτινες θήκες για μάφινς, φτιάξτε τις φλορεντίνες σε αντικολλητικό ταψάκι για μάφινς βουτυρώνοντας πολύ καλά.

** Προσοχή, μην ακουμπήσετε τις φλορεντίνες αφού τις ψήσετε, το μίγμα τους είναι ακόμα ρευστό και καυτό.