Pancakes με αλεύρι ολικής άλεσης, μέλι και καρύδια

Pancakes με αλεύρι ολικής άλεσης, μέλι και καρύδια

Pancakes με αλεύρι ολικής άλεσης, μέλι και καρύδια

Σαββατοκύριακο σημαίνει pancakes, ένα τσικ πιο υγιεινά όμως! Τα δικά μας pancakes γίνονται με βιολογικό αλεύρι ολικής άλεσης και γάλα αμυγδάλου, αν το προτιμάτε, και έτσι γίνονται πιο ανάλαφρα. Προσθέστε ανάμεσα στα pancakes σας πολλά ψιλοκομμένα εποχικά φρούτα και το απίθανο μέλι μας για ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά στο πιο αγαπημένο πρωινό της εβδομάδας.

 Από την food blogger Two Minutes Angie

ΥΛΙΚΑ (για 8-10 pancakes)

2 φλυτζάνια βιολογικό αλεύρι ολικής άλεσης Bio Farma
2 φλυτζάνια γάλα (αγελαδινό ή αμυγδάλου)4 κ. σούπας καστανή ζάχαρη (demerara) Bio Farma
1 κ. γλυκού baking powder
½ κ. γλυκού μαγειρική σόδα
Μια πρέζα αλάτι
2 αυγά
4 κ. σούπας λιωμένο βούτυρο
Βούτυρο για το τηγάνι
Μια χούφτα βιολογικά καρύδια Bio Farma
4-5 κ. σούπας βιολογικό μέλι Bio Farma
Κανέλα σε σκόνη
Εποχικά φρούτα σε λεπτές φέτες ή κομματάκια (μήλα, μπανάνα, αχλάδια, φράουλες, ανανά, μύρτιλα κτλ.)
Θα χρειαστούμε έναν αυγοδάρτη και ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη μαγειρική σόδα
και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα της επιλογής μας με τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο.
Ενώνουμε τα δύο μίγματα ανακατεύοντας ελάχιστα με τον αυγοδάρτη ώστε το μίγμα μας να παραμείνει ανάλαφρο.
Προθερμαίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο βούτυρο
και το μίγμα των pancakes στη μέση του χαμηλώνοντας λίγο την εστία.
Όταν μετά λίγα λεπτά εμφανιστούν φουσκάλες στην πάνω μεριά αναποδογυρίζουμε το pancake
για να ψηθεί ένα ακόμα λεπτό περίπου.
Σερβίρουμε τα pancakes με ζάχαρη άχνη, κανέλα, φρέσκα φρούτα της επιλογής μας και μέλι.

Συμβουλές επιτυχίας :

*Μπορείτε να λιώσετε το βούτυρο στο τηγάνι που θα χρησιμοποιήσετε για τα pancakes ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

**Τα φρούτα μπαίνουν σε λεπτές ανάμεσα και στολίζουν όμορφα τα pancakes  ή σερβίρονται δίπλα.

***Ιδέα διακόσμησης: πασπαλίστε την πιατέλα ή τα πιάτα με ζάχαρη άχνη ή κανέλα και ακουμπήστε τα pancakes πάνω τους το ένα πάνω στο άλλο. Προσθέστε τα φρούτα ανάμεσα σε κάθε pancake ισορροπώντας τα σε ένα ψηλό πύργο. Πασπαλίστε με κανέλα και  προσθέστε όσο μέλι και καρύδια επιθυμείτε.

**** Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο σερβιρίσματος παγωτού για να βάζετε το μίγμα στο τηγάνι κάνοντας έτσι όλα τα pancakes ομοιόμορφα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δοσομετρητή επιλέγοντας κάθε φορά 1/3 φλυτζανιού μίγμα για το τηγάνι.

*****Τα έτοιμα pancakes μπαίνουν στην κατάψυξη και διατηρούνται για μία περίπου εβδομάδα. Μπορείτε να τα ζεστάνετε στη τοστιέρα ή το φούρνο μικροκυμάτων.