Οι ξηροί καρποί είναι το ιδανικό σνακ για την απογευματινή πείνα!

Οι ξηροί καρποί είναι το ιδανικό σνακ για την απογευματινή πείνα!

Ερευνητές δήλωσαν ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών, όπως καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια και φιστίκια μπορεί να συμβάλει στη μείωση του σωματικού βάρους και να περιορίσει την πιθανότητα παχυσαρκίας.

Φυστίκια:

Η κατανάλωση φυστικιών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την ποσότητα πρωτεϊνών στην διατροφή σας. Τα φυστίκια είναι ευρέως διαθέσιμα και παρέχουν αρκετές απαραίτητες θρεπτικές ουσίες.

Αμύγδαλα:

Τα αμύγδαλα έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Μπορούν να αποτελέσουν το τέλειο σνακ για άτομα που αναζητούν μια υγιεινή, πλούσια σε πρωτεΐνες εναλλακτική λύση στα πατατάκια και τα μπισκότα.

Κάσιους:

Τα κάσιους έχουν μια κρεμώδη υφή που τα καθιστά μια εξαιρετική προσθήκη σε πολλά πιάτα και σνακ. Με τα κάσιους έχουμε την επιλογή πολλών παρασκευών για να δώσουμε άλλη γεύση στα πιάτα μας και αρκετή πρωτεΐνη.

Καρύδια:

Τα καρύδια είναι από τους υψηλότερους σε θερμίδες ξηρούς καρπούς, παρά το γεγονός ότι ταυτόχρονα είναι από τους χαμηλότερους σε υδατάνθρακες. Οι πολλές θερμίδες οφείλονται στην πολύ υψηλή περιεκτικότητα που έχουν τα καρύδια σε λιπαρά.
Ωστόσο, τα λιπαρά αυτά είναι κατά κύριο λόγο πολυακόρεστα, τα οποία μπορεί να προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Αν και τα καρύδια φημίζονται για την περιεκτικότητά τους σε λιπαρά, αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών ουσιών.

Φουντούκια:

Τα φουντούκια περιέχουν συγκριτικά λίγες πρωτεΐνες, αλλά παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Clinical Lipidology, τα φουντούκια μπορεί να βοηθήσουν στην μείωση της χοληστερόλης.

Κατά κανόνα οι ξηροί καρποί περιέχουν πολλές θερμίδες, οπότε είναι εύκολο να το παρακάνετε και να υπερβείτε κατά πολύ την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων χωρίς να το καταλάβετε. Η τακτική αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση του σωματικού βάρους.

Τέλος οι ίδιοι τονίζουν τη σημασία των ξηρών καρπών για το περιβάλλον και εξηγούν ότι η αντικατάσταση ζωικών τροφών με ξηρούς καρπούς μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος τροφίμων.

Πηγές medicalnewstoday.com,  ncbi.nlm.nih.gov, pdfs.semanticscholar.org