ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ “ΑΡΙΣΤΟΝ”

ΑΘΗΝΑ 14/10/2020

Στη ΝΤΙΜΦΙΛ Α.Ε. έχουμε δεσμευτεί προς τους πελάτες μας και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στην ασφάλεια και στην ποιότητα των προϊόντων μας. Για αυτόν τον λόγο όλα μας τα προϊόντα υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους. Όλες οι προϊοντικές προδιαγραφές είναι σύμφωνες με τα ισχύοντα πρότυπα και την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών.

Η εταιρεία μας έλαβε πρόσφατα ενημέρωση ότι σε δειγματοληπτικό έλεγχο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο προϊόν « Μέλι Ανθέων Άριστον» σε γυάλινη συσκευασία των 650 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας 200430-1, ημερομηνία λήξης 30/04/2022, ανιχνεύθηκε η παρουσία της χρωστικής ουσίας των τροφίμων καραμελοχρώματος. Η ΝΤΙΜΦΙΛ Α.Ε. προχώρησε για προληπτικούς λόγους που αφορούν τα ισχύοντα πρότυπα και τη νομοθεσία μελιού, στην ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας(LOT: 200430-1).

Το καραμελόχρωμα είναι μία πρόσθετη χρωστική ουσία των τροφίμων που χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά προϊόντα τα οποία καταναλώνουμε καθημερινά. Το καραμελόχρωμα επιτρέπεται και υπάρχει σε αναψυκτικά τύπου cola, παρασκευάσματα κρέατος, επεξεργασμένα προϊόντα αλιείας, μαρμελάδες, δημητριακά προγεύματος, άρτο βύνης, διατηρημένα προϊόντα κόκκινων φρούτων, αλκοολούχα ποτά κ.λ.π.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Άρθρο 67 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, στο μέλι δεν επιτρέπεται η ύπαρξη των προσθέτων των τροφίμων και γι’ αυτόν τον λόγο συστήνεται στους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, για τυπικούς και προληπτικούς λόγους, να μην το καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν μαζί μας για την άμεση αντικατάστασή του.

Στο πλαίσιο της άριστης και μακρόχρονης εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μας, σας ζητούμε συγγνώμη προκαταβολικά για την οποιαδήποτε αναστάτωση προκλήθηκε από το ατυχές και μεμονωμένο αυτό συμβάν. Επίσης, σας διαβεβαιώνουμε ότι ύστερα από εργαστηριακές αναλύσεις που πραγματοποιιήθηκαν, η ουσία αυτή ανιχνεύτηκε μόνο στη συγκεκριμένη παρτίδα με αριθμό 200430-1 και ημερομηνία λήξης 30/04/2022. Συνεπώς, δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας για τις υπόλοιπες παρτίδες που κυκλοφορούν στην αγορά, διότι είναι απόλυτα ασφαλείς και σύννομες με την κείμενη νομοθεσία.